Zomer in de Mare

Zomer in De Mare is een initiatief van TAQA Theater De Vest. Tijdens vier zondagmiddagen in de zomer is er (inter)nationaal straattheater te bewonderen in de Rekerhout, Alkmaar. En op zaterdagavond is er ‘AvonTuur’ voor iedereen vanaf acht jaar. “Kinderen spelen samen, beleven korte straat- en circustheateracts en zien wonderlijke installaties.”

ROL
Vrijwilligerswerving en -coördinatie

KLANT
TAQA Theater De Vest

JAAR
2019

Vrijwilligerswerving

TAQA Theater De Vest organiseert Zomer in de Mare al meerdere jaren in de Rekerhout en de bezoekersaantallen groeien ieder jaar. De ambitie is om theater toegankelijk te maken voor iedereen in en rond de stad Alkmaar, daarbij is het werken met vrijwilligers een belangrijk speerpunt. Meerdere organisaties hebben zich al ingezet voor de vrijwilligerswerving en -coördinatie. In het voorjaar van 2019 kregen wij de vraag om ons te buigen over de inzet van onze vrijwilligers bij dit culturele festival.  

Wij zijn actief aan de slag gegaan met het werven van vrijwilligers uit onze eigen poule, maar ook bekenden via Kaeskoppenstad, van eerdere jaren Zomer in De Mare en via het netwerk van het theater. Zo zijn nieuwe vrijwilligers met ons in contact gekomen en hebben onze bekenden juist Zomer in De Mare ontdekt.

Vrijwilligerscoördinator

Het is voor ons belangrijk dat vrijwilligers plezier hebben in het werk dat zij doen, daarom is het van grote waarde dat zij ter plaatse een duidelijk aanspreekpunt hebben. Tijdens de zaterdagen en zondagen in de Rekerhout was er dan ook altijd een coördinator vanuit DOSS Event Support aanwezig, als schakel tussen de verschillende partijen op locatie en als aanspreekpunt voor en over vrijwilligers.

Andere projecten

GGD / VRK

DOSS event support – Theory of Change

450 jaar Alkmaar Ontzet

450 jaar Alkmaar Ontzet

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.