SaKS 135 jaar

2018 is een feestjaar voor SaKS, Samen Katholieke Scholen, want ze vierde hun 135 jarig bestaan. Dat is natuurlijk reden om een groot feest te geven, samen met alle leerlingen, medewerkers en andere betrokkenen.

De feestweek in januari stond in het teken van ‘vooruit kijken naar het leren in de 21e eeuw’. In de Grote Kerk van Alkmaar was er van alles te beleven, zoals een expositie, spelprogramma en voorstelling. Vanuit zestien locaties reden de bussen op en neer naar de Grote Kerk. Gedurende de feestweek zijn er 4.100 leerlingen, 500 medewerkers en 300 relaties naar het feest gekomen.

ROL
Projectleider en eventmanager

KLANT
SaKS

JAAR
2017-2018

Expositie en spelprogramma

We stelden alle leerlingen de vraag hoe zij het onderwijs in de toekomst zien en dat resulteerde in een toffe expositie, in samenwerking met Stedelijk Museum Alkmaar. Bij een luisterboom luisterde je met een koptelefoon op naar leerlingen die een verhaal vertelden, tekeningen waren tot leven gebracht door een animatiebureau, tientallen kijkdozen stonden opgestapeld in een van de nissen en op de ‘post-it muur’ kon je lezen wat kinderen zouden veranderen als ze de baas zouden zijn van hun school.

De leerlingen (en hun leraren) werden door een, op maat gemaakt, spelprogramma langs de expositie geleid. Door antwoord te geven op de vragen over de expositie vonden ze de geheime code om de schatkist te openen. Het spelprogramma kon op meerdere niveaus gespeeld worden, waardoor het voor alle klassen uitdagend was.

Voorstelling

Het tweede onderdeel van de feestdag was een theatervoorstelling van een bekend televisieprogramma. De voorstelling was interactief, energiek en geschikt voor de hele doelgroep. De leerlingen stonden op de banken van plezier en ze mochten helpen bij allerlei proefjes.

Zo bliezen ze vuur uit op grote afstand door luchtdruk, testten ze hoe snel je kan douchen met behulp van een chemische kettingreactie, er vlogen duizend pingpongballen door de Grote Kerk en de leerlingen namen het tegen elkaar op tijdens het crowdsurfen met een paspop.

Medewerkers en betrokkenen

Voor alle leerkrachten, SaKS-collega’s en stagiairs organiseerden we aan het einde van de week een speciale feestavond. Na het bewonderen van de expositie onder het genot van een hapje en een drankje was er een op maat gemaakte show van cabaretier Kees van Amstel.

Na afloop van de show gingen alle bezoekers in een lange optocht, vergezeld door steltenlopers en voorzien van lichtstaven, richting Poppodium Victorie. Hier werd de feestweek afgesloten met live muziek van een band, een borrel en bitterballen.

“SaKS, schoolbestuur in Alkmaar, heeft haar 135 jaar bestaan groots gevierd met zowel leerlingen, medewerkers en externe relaties. Dit feestelijk evenement kende diverse onderdelen voor zowel leerlingen en medewerkers als zakelijke relaties. Voor dit grote evenement hebben wij Mirella ingeschakeld en hebben wij haar leren kennen als een echt vakvrouw. Zij is in staat om de controle te bewaken zowel organisatorisch als financieel en ook haar enorme netwerk in dit vakgebied komt zeer goed van pas. Verder zorgt zij voor rust en focus in een project.”

Elly SpanjaardStichting Alkmaarse Katholieke Scholen

Andere projecten

GGD / VRK

DOSS event support – Theory of Change

450 jaar Alkmaar Ontzet

450 jaar Alkmaar Ontzet

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.