Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad is niet meer weg te denken uit de Alkmaarse evenementenkalender en trekt jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers in twee dagen tijd. Wij zijn al vanaf de eerste editie in 2008 betrokken bij de organisatie van dit evenement. De prachtige Alkmaarse binnenstad keert terug naar de periode van na het Alkmaars Ontzet in 1573.

Na de strijd tegen het machtige Spaanse leger is de kleine stad het nationale baken van hoop en opstand voor heel Nederland! Door dankbaar gebruik te maken van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten, wordt tijdens Kaeskoppenstad een deel van de binnenstad teruggebracht naar de bewogen middeleeuwen. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d’Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit.

ROL
Project coördinator, eventmanager, communicatie en fondsenwerver

JAAR
2008-heden

Verwondering & verbinding

Bij de organisatie van Kaeskoppenstad staat het samenbrengen, begeleiden en projectmatig ondersteunen van grote groepen individuen centraal. Kaeskoppenstad is meer dan een historisch spektakel. Het evenement verbindt de samenleving. Het biedt de duizend betrokken vrijwilligers de kans om boven zichzelf uit te stijgen. Persoonlijke ontwikkeling van onze vrijwilligers staat daarom centraal en vormt de kern van het evenement.

1.000 vrijwilligers

De 750 figuranten worden gecoacht door een professionele regisseur. Lokale historische experts en instellingen zorgen voor het bijbehorende historische besef. De rest van de vrijwilligers, een team van 250 man sterk, biedt onmisbare ondersteuning bij de opbouw, kleding, bouwwerken, catering etc. Sommigen van hen werken zelfs het jaarrond aan het evenement! Het is bijzonder dat Kaeskoppenstad zo’n grote aantrekkingskracht heeft en dat het grootste deel van de vrijwilligers zich ieder jaar opnieuw aan het evenement verbindt.

Andere projecten

GGD / VRK

DOSS event support – Theory of Change

450 jaar Alkmaar Ontzet

450 jaar Alkmaar Ontzet

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.