Het Grote Pietenhuis

In het najaar van 2021 besloten we onze handen ineen te slaan met TAQA Theater De Vest: het werd tijd voor een Pietenhuis in Alkmaar. Binnen ongeveer zes weken bedachten we het concept en voerden we het uit, in samenwerking met De Grote Sinterklaasfilm. Eerder dit jaar werd die al opgenomen in de omgeving van Alkmaar.

Uiteindelijk werd de Grote Kerk van Alkmaar voor vijf dagen lang omgetoverd naar Het Grote Pietenhuis: dé plek waar pieten verbleven in Nederland. In totaal kwamen er ruim 8.000 mensen de pieten helpen met cadeautjes inpakken, schoentjes vullen, schoorsteen werpen, de daken belopen, routes uitstippelen en ga zo maar door. Dat alles deden zij natuurlijk onder genot van warme chocolademelk en gevulde speculaas of pepernoten.

ROL
Concept, productie, marketing, logistiek, veiligheidsplannen, budgettering.

JAAR
2021

Kom jij de pieten helpen?

Met de volgende boodschap riepen we alle kinderen op om naar Het Grote Pietenhuis te komen:

Het Grote Pietenhuis heeft jouw hulp nodig! In de Grote Kerk in Alkmaar bereiden de pieten Pakjesavond voor. Ze verzamelen alle verlanglijstjes, houden adressen bij en pakken alle cadeaus in. Maar ook leren de pieten hier hoe ze op daken moeten lopen, hoe je de beste pepernoten bakt en hoe je zo snel mogelijk schoentjes vult. Maar dat redden ze niet alleen!

Want zoals in De Grote Sinterklaas Film te zien is, sloten de boeven Mammie en Stan Sint en zijn pieten op in het kasteel in Spanje. Het is nu nog de vraag of het de pieten gaat lukken om alles af te krijgen voor Pakjesavond.

Kom jij de pieten helpen? Wie weet haal jij je Pietendiploma!

Andere projecten

Het Grote Pietenhuis

Het Grote Pietenhuis

Het Grote Raam

Het Grote Raam

Geheime Zolders

Geheime Zolders

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.