Klim naar de Hemel

In 2018 vierde Alkmaar de 500ste verjaardag van de Grote Sint Laurenskerk: een schitterend feest dat het hele jaar heeft geduurd. Het evenement ‘Klim naar de Hemel’ wordt gezien als hoogtepunt van dit bijzondere jubileumjaar.

Van 1 mei tot en met 8 oktober 2018 was de Grote Kerk van Alkmaar omhuld in een steigerconstructie. Klim naar de Hemel is door ruim 93.000 bezoekers beklommen en uitgegroeid tot een succesvol project. Samen met 380 vrijwilligers, 70.000 kilo staal en 10 bedrijfsleiders hebben we bezoekers de stad op andere hoogte laten zien. Met trots kijken we terug op dit evenement.

ROL
Projectleider, eventmanager, fondsenwerver

KLANT
Stichting Top Events Regio Alkmaar

JAAR
2017-2018

93.000 bezoekers

Ruim 93.000 enthousiaste bezoekers genoten van Klim naar de Hemel. Er waren twee plateaus. Het eerste plateau bevond zich op ruim 20 meter hoogte. Vanaf hier konden de bezoekers door een raam van de Grote Kerk naar de luchtbrug die een adembenemend uitzicht bood op het interieur van de Grote Kerk en Het Laatste Oordeel.

Nog spectaculairder was het om door te klimmen naar het hoogste plateau op ruim 40 meter, waarbij bezoekers via de nok van de kerk konden doorlopen naar de Vieringtoren van de Grote Kerk en konden genieten van het geweldige uitzicht over Alkmaar en verre Omstreken. 

380 vrijwilligers

De ‘bemensing’ van het gehele evenement is ingevuld door lokale vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale Alkmaar (VCRA). Naast een vast projectteam, bestaande uit projectleiders en bedrijfsleiders zijn er door 380 enthousiaste vrijwilligers gedurende de afgelopen zes maanden meer dan twaalfduizend uren aan vrijwilligerswerk in de Klim gestoken. Verbinding en samenwerking tussen alle partijen heeft dit project tot een succes gemaakt.

Bijzondere evenementen

We hebben ook een aantal evenementen op de Klim georganiseerd buiten de reguliere openingen, zoals een zonsopgang tijdens Hemelvaartsdag, wekelijks zonsondergang kijken op het tweede platform en yogalessen in een intieme setting. Tijdens de Silent Disco dansten de bezoekers op muziek door een koptelefoon. Daarnaast organiseerden we voor tientallen bedrijven een bezoek aan Klim naar de Hemel.

Een Hemelse Avond

Op 13 oktober 2018 vierden we Een Hemelse Avond in de Grote Kerk. We organiseerden deze feestavond om alle vrijwilligers en nauw betrokkenen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme gedurende de vijf maanden van het evenement. Tijdens deze avond werden onder genot van een hapje en een drankje herinneringen opgehaald over ‘onze Klim’. Er was een hemelse openingsact, Ellen Pals van de VCRA en Gijs Schot van STERA gaven een speech op grote hoogte en de avond werd afgesloten met live muziek van de Kim de Boer.

Andere projecten

GGD / VRK

DOSS event support – Theory of Change

450 jaar Alkmaar Ontzet

450 jaar Alkmaar Ontzet

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.