Fonkelstad

Tijdens Fonkelstad lichtten we de binnenstad van Alkmaar op door middel van prachtige vuurinstallaties op het Waagplein. De vuurinstallaties van de Vuurmeesters verwarmden en verlichten het Waagplein, de huiskamer van Alkmaar, terwijl op de achtergrond de sfeervolle klanken van onze muzikanten klinken. Fonkelstad gaat om samenzijn in de donkere maanden.

Samen je handen opwarmen bij de vuurschalen, genieten van de winterse lekkernijen en luisteren naar muzikale talenten bij de kampvuursessies. Bezoekers werden verrast door nieuwe namen bij het kampvuur en ‘doorgewinterde’ muzikanten in de tent.

ROL
Conceptontwikkeling, projectleiding, communicatie en vrijwilligerscoördinatie

KLANT
Alkmaars Bolwerk

JAAR
2019

Conceptontwikkeling

Geïnspireerd door een Belgisch vuurfestival kwam het bestuur van het Alkmaars Bolwerk bij ons. In de wintermaanden is iedereen geneigd om binnen te blijven, vooral aan het einde van de dag. Het doel van de Alkmaarse ondernemers was (en is) om mensen naar buiten te lokken, samen te laten komen en sámen te zijn in de donkere wintermaanden. Wij ontwikkelden voor hen het concept ‘Fonkelstad’ van de programmering en productie tot marketing en uitvoering.

Hartverwarmende sfeer

Fonkelstad was toegankelijk voor alle leeftijden, want terwijl de jongste Alkmaarders broodjes roosterden bij het kampvuur, dronken de oudere inwoners een winters biertje. In de bedoeïenentent at je winterse lekkernijen en speelde je spelletjes uit de spelletjeskast onder het genot van sfeervolle livemuziek. Op het plein bewonderde je de verschillende vuurinstallaties, kroop je samen rond de vuurschalen en bakte je broodjes in samenwerking met scouts en vrijwilligers.

De Vuurmeesters

De Belgische Vuurmeesters begonnen als een vriendengroep met een gezamenlijke passie: vuur! In 2008 traden zij voor het eerst op en sindsdien zijn ze in binnen- en buitenland te bewonderen. Tijdens Fonkelstad stonden de installaties van deze vuurkunstenaars centraal. Met de Waagtoren als decor, werd het Waagplein gevuld met verschillende, indrukwekkende vuurinstallaties. Van vuurlotussen op het water tot vuurbomen op het Waagplein, alles was ontwikkeld door deze vuurkunstenaars.

Vrijwilligers

Fonkelstad stimuleerde nieuwe samenwerking tussen (lokale) partijen, maar bovenal worden deze professionals ondersteund door een fantastisch team met vrijwilligers. Zij assisteren De Vuurmeesters bij de vuurkunstwerken en zijn de gastheren en -vrouwen op het Waagplein. Ook was scouting Alkmaar aanwezig om rondom de vuren te zorgen voor heerlijke broodjes en marshmallows.

40231359923_4165dbb468_h
32254085427_8cf43aece2_o
32254083017_4a1264faab_h
46281862195_8c6922251b_h

Andere projecten

Klim naar de hemel

Klim naar de hemel

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.