Victorie!

Victorie! is een historisch theaterspektakel met zowel professionele theatermakers als een grote groep figuranten op een unieke historische erfgoedlocatie, tevens hét gezicht van Alkmaar: het Waagplein. Bezoekers werden meegenomen in een bijzonder verhaal dat niet alleen de historische ingrediënten belicht, maar dat tevens verbeelding creëert en uitvoerders en publiek inspireert.
‘Voor Spanje of Oranje!’

In totaal zijn er acht voorstellingen gespeeld op het Waagplein. Deze eigen productie is samen met een professionele cast, o.a. Leonie Jansen, een groep enthousiaste figuranten en indrukwekkende special effects tot stand gekomen. Op 3, 4, 5, 6 en 7 oktober 2018 hebben wij Alkmaar haar roemruchte geschiedenis rondom het Alkmaarse ontzet laten zien.

ROL
Projectleiding, fondsenwerver en vrijwilligerscoördinatie

KLANT
Eigen initiatief

JAAR
2018

Alkmaarse trotsheid

Aanleiding is het jaarlijkse Alkmaars Ontzet waarbij wordt stilgestaan bij de overwinning op de Spanjaarden in 1573. Maar deze roemrijke geschiedenis is op de achtergrond geraakt en vele inwoners van Alkmaar hebben geen kennis meer van het verhaal dat Alkmaar mede heeft gevormd. Om zowel historisch bewustzijn als de trots opnieuw de boventoon te laten voeren is dit grootse theaterspektakel ontwikkeld.

Co-creatie

Het theaterstuk is een co-creatie van DOSS event support en Karavaan, in samenwerking met kunsteducatie-instelling Artiance, historisch evenement Kaeskoppenstad en met ondersteuning van Alkmaar Marketing en de 8 Octobervereniging.

Samen maken en brengen we ’Victorie!’, in de eerste plaats voor de regio, maar met een bredere landelijke uitstraling. Een nieuwe traditie om ons imposante erfgoed rondom het ‘Beleg van Alkmaar’ levend te houden.

Vrijwilligers

Een Alkmaarse traditie, daar moeten Alkmaarders aan meewerken. Victorie! is mogelijk gemaakt door ongeveer 40 vrijwilligers. Kassamedewerkers die je helpen met tickets, publieksbegeleiders die alles in goeden banen leiden en de  hekkenbewakers die er voor zorgen dat er geen wandelaars of fietsers het Waagplein op komen tijdens de voorstellingen.

Foto’s: Bartel Meyburg & Bowie Verschuuren

Foto: Bowie Verschuuren
35463925_680108542320810_544498941421420544_n
LEO-1

Andere projecten

Raadsconferentie

Raadsconferentie

GGD / VRK

GGD / VRK

DOSS event support – Theory of Change

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.