Victorie Sail Alkmaar

Tijdens Victorie Sail verwelkomde Alkmaar 200 historische vaartuigen in de binnenstad met een 5-daags festival.

Van 24 tot en met 29 juli kwam deze varende erfgoedmanifestatie een bezoek brengen aan Alkmaar. Zo kon je de prachtige, gerestaureerde en nog volledig varende en zeilende tjalken, klippers, aken en andere voormalige bedrijfsvaartuigen bewonderen.

ROL
Projectleider en vrijwilligerscoördinatie

KLANT
Stichting VEMA

JAAR
2019

Groot spektakel

Compleet met intocht van de schepen, een kijkje aan boord nemen bij de schepen, een maritieme markt, verschillende ambachten, kinderactiviteiten, een bezoek aan de vele monumenten die Alkmaar rijk is, optredens van shantykoren en stadswandelingen. Tot de uittocht van alle schepen was het een groot spektakel op het Noord-Hollands kanaal en in de binnenstad van Alkmaar.

Vrijwilligers

Tijdens de op- en afbouw werden we ondersteund door diverse vrijwilligers die, ondanks de warmte, bereid waren om hun handen uit de mouwen te steken. Tijdens het evenement, van donderdag tot zondag, waren er vier informatiepunten langs het water geplaatst die bemand werden door vrijwilligers. Bezoekers werden welkom geheten, ontvingen een programma-flyer en werden voorzien van bekertjes en flesjes water. Samen met een fantastisch team van tientallen vrijwilligers maakten we Victorie Sail Alkmaar mogelijk.

Andere projecten

Raadsconferentie

Raadsconferentie

GGD / VRK

GGD / VRK

DOSS event support – Theory of Change

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.