International Children's Games

Tussen 24 en 29 juni 2015 verwelkomde Alkmaar meer dan 1.500 jonge sporters tussen de 12 en 15 jaar oud, afkomstig uit 100 steden wereldwijd. Zij namen deel aan een uitgebreide competitie in de disciplines atletiek, golf, voetbal, tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal en volleybal, verdeeld over diverse locaties in Alkmaar.

De 49ste editie van de International Children’s Games (ICG) zou oorspronkelijk door de Gemeente Alkmaar georganiseerd worden. Een eer voor onze kaasstad, tussen wereldsteden als Bangkok, Genève, San Francisco en Athene. Echter bleek dit internationale evenement zó grootschalig dat de benodigde organisatiekracht miste. Het reeds bevestigde evenement dreigde om die reden afgeblazen te worden, totdat zeven lokale ondernemers ingrepen en Stichting Top Events Regio Alkmaar opzetten. Vanuit deze stichting werden Els Schipper van Alkmaar Marketing en ik ingehuurd om de totale organisatie vorm te geven én de productie te draaien.

Het bleek een enorme uitdaging. Ons projectteam bestond uit 2,5 fte, waar Australië (2014) voor dezelfde taaklast beschikte over 15 fte. En dat allemaal binnen 10 maanden…!

ROL
Eventmanager

KLANT
Gemeente Alkmaar

JAAR
2015

Race tegen de klok

In die korte tijd zorgden we voor een productiekantoor, stuurden we honderden vrijwilligers aan, bouwden we een heus Olympisch dorp, zorgden we voor glasvezelverbindingen, een sensationele openings- en sluitingsceremonie, culturele uitstapjes op de rustdagen, hotelovernachtingen voor de vips, uitgebreide busschema’s vanuit Schiphol naar Alkmaar, gediplomeerde scheidsrechters, live sportuitslagen, subsidietrajecten, bouw- en evenementenvergunningen, veiligheidsplannen, omvangrijke catering, communicatiestromen, etc.

Hard work pays off

Keihard maar dankbaar werk, want de klus werd geklaard en de International Children’s Games 2015 waren een spectaculair succes. Een fantastisch, maar tegelijk ook een bijna onwerkelijk project om aan gewerkt te hebben!!

“Mirella is een vakvrouw pur sang, met oog voor detail. Zeer gedreven, snel van begrip. Events, klein en groot, van eenvoudig tot complex, zijn bij haar in goede handen. De International Children’s Games 2015 en het jaarlijkse Kaeskoppenstad (aansturen van meer dan 1.000 vrijwilligers) waren en zijn zeer succesvolle projecten.”

Gerjon RookerRaadhuis

Andere projecten

Raadsconferentie

Raadsconferentie

GGD / VRK

GGD / VRK

DOSS event support – Theory of Change

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.