Help jij onze zorg?

Het is niemand ontgaan. Begin 2020 was het druk in de ziekenhuizen door de gevolgen van het COVID-19 virus en het leek alleen maar drukker te worden.

Het zorgpersoneel maakte lange dagen en schakelde een tandje bij om iedereen te kunnen helpen. Voor een aantal van hen was dit lastig, omdat hun kinderen door de geldende maatregelen niet op school of bij opa en oma terecht konden. Daar wilden wij iets aan doen!

ROL
Projectmanager

TER ONDERSTEUNING VAN
Noordwest Ziekenhuisgroep

JAAR
Maart 2020

Samenwerkingen

Door de sluiting van scholen was er een grote vraag naar kinderopvang en tegelijkertijd was het niet verstandig om opa en oma op te laten passen. De noodopvang voor kinderen was ook niet voor elk gezin een geschikte oplossing, daarom vroeg het ziekenhuis ons om mee te denken over een oplossing.

Wij schakelden Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA) in, want zij zijn dé experts als het gaat om werken met vrijwilligers en zij verzamelden alle #coronahulp initiatieven. Ook benaderden wij RAADHUIS Creative Agency als creatieve partner. Samen vormden we het projectteam van ‘Help jij onze zorg’ ter ondersteuning van de Noordwest Ziekenhuisgroep

Het concept

Via online meetings spraken we zowel met het ziekenhuis, als met het projectteam. We inventariseerden de vraag en kwamen in overleg tot een oplossing. Helpjijonzezorg.nl is een platform waar vrijwilligers met een medische of pedagogische achtergrond zich konden opgeven om op de kinderen te passen van onze zorgverleners. Op ditzelfde platform konden de gezinnen zich aanmelden.

RAADHUIS verzorgde de vormgeving van de campagne om vrijwilligers en gezinnen te werven en de VCRA beheerde de formulieren en verzorgde de koppelingen. Ondertussen hielden wij nauw contact met het ziekenhuis over de voortgang en resultaten.

Andere projecten

Wonderlicht Alkmaar

Wonderlicht Alkmaar

Help jij onze zorg?

Help jij onze zorg?

Kerst in de crypte

Kerst in de crypte

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.